Likeur, Port en Pomeau

Het woord likeur komt uit het Italiaans en betekend vloeibaar. Het is een sterke drank gemaakt met kruiden en vruchten en meestal erg zoet. Van oorsprong zijn het elixers. Likeur wordt meestal gedronken als digestief of gebruikt in cocktails. Port is een versterkte wijn. Het wordt gemaakt door tijdens het vergistingsproces alcohol toe te voegen. Daardoor komt de vergisting stil te liggen er blijven suikers over en de port krijgt zijn zoete smaak.

Likeur

Eerlijk gezegd weten we niet of wij likeur mogen verkopen maar we doen het wel, zeer beperkt. We hebben een limoncello en een amaretto in een mooi geschenkblik. Verder nog een limoncello uit Sicilië. Behalve deze likeur hebben wij een paar likorette’s, met minder alcohol, uit Amsterdam.

Port

Port hebben we niet veel maar wat we hebben is erg goed. Van het gerenommeerde huis Seara d’Ordens hebben we een Ruby, een Tawny en een 10 jaar oude port in een mooie geschenkdoos.

Pomeau

Pomeau is geen port maar lijkt er veel op. Pomeau wordt namelijk gemaakt van appels. Echte portsnobs halen er hun neus voor op maar bij een kaasplankje is het een gedicht. Wij hebben een Engelse Somerset Pomona en de Franse Pomeau de Normandie.