Balsamicoazijn

De echte balsamicoazijn wordt gemaakt in het Italiaanse Modena van druiven van het ras Trebbiano. Het sap wordt ingekookt waardoor het zijn zwarte kleur krijgt. Het ingekookte sap wordt in houten vaten gedaan en er wordt wat oude azijn bij gedaan om de fermentatie op gang te brengen. Deze vaten worden op de zolder van de boerderijen bewaard waar ook de temperatuur een rol speelt. Afhankelijk van het soort hout waar de vaten van gemaakt zijn kan de smaak en het aroma van de azijn verschillen. Balsamicoazijn kan onder goede omstandigheden heel lang bewaard worden.

Balsamicoazijn van DiGiusti

Het Bouwhuis heeft met de balsamicoazijn van DiGusti de absolute top binnen gehaald. Variërend van 5 tot en met twintig jaar oud. Op bestelling hebben we ook een 50 en zelfs een 100 jaar oude balsamicoazijn. De smaak is een gedicht. Ook van DiGiusti een witte balsamicoazijn.

Biologische azijn van ReModena

ReModena is een kleine balsamicoazijn maker in Carpi Italië.  Ze maken daar een aantal mooie biologische balsamico’s. Wij hebben een witte, een zwarte maar wat u echt moet proeven is de balsamico met appel. Alsof er een engeltje………………..

Balsamico met toevoeging

Naast de normale balsamico hebben we een aantal geweldige soorten met een toevoeging. Onder andere met truffel, bloedsinaasappel of hazelnoot.

Glaze

Naast de dun vloeibare balsamicoazijn hebben we ook een aantal dik vloeibare soorten, de zogenaamde glaze’s van het bekende merk Leonardi. Deze glaze’s zijn voor veel dingen geschikt. U kunt ze gebruiken in een salade, voor het feestelijk opmaken van een bord of over vanille-ijs.