Limonadesiroop

Wie heeft er als kind geen limonade gedronken en misschien nu nog wel. Oorspronkelijk wordt limonade gemaakt van citroenen. Daar dankt het zijn naam aan, de limon. Er was ook een variant gemaakt van sinaasappels, ranja. Limonade wordt gemaakt van ingedikt vruchtensap. Bij de mindere soorten wordt veel suiker en conserveringsmiddelen toegevoegd. Bij de onze uiteraard niet.

Guiot siroop uit Frankrijk

Erg blij worden wij van de limonadesiroop van Maison Guiot uit Frankrijk. Deze siroop is zeer geconcentreerd en van de beste kwaliteit. Haison Guiot bestaat al sinds 1871 en is gevestigd in Fresnes sur Escaut, vlakbij Lille. Ze maken ruim 30 smaken waarvan wij de meeste in huis hebben.

Vlierbessen en dennenscheutensiroop

Vlakbij Maastricht ligt het dorpje Eys. Dat is de plek waar je Eyserhalte kunt vinden. Eyserhalte is een bedrijf waar ze streekproducten en delicatessen maken en verkopen. Toevallig kwamen wij daar eens terecht en waren meteen verkocht. Bij hen betrekken we onder andere vlierbessensiroop en dennenscheutensiroop. Beiden zijn gemaakt in Zuid-Limburg, 100% biologisch en fijn van smaak.

Gimber

Af en toe kom je een product tegen waar je meteen voor valt. Gimber is zoiets. Op een dag kwam er een jongeman onze winkel binnen gelopen en stelde zich voor. Vol enthousiasme begon hij te vertellen over Gimber. We proefden het en inderdaad het is een bijzonder product. Gimber is gemaakt van biologische gember, citoensap en kruiden. Je kunt de siroop aanlengen met warm of koud water maar je kunt het ook als basis gebruiken voor een spannende cocktail.