Fine Art

Het Bouwhuis heeft een flinke transformatie ondergaan. We zijn verhuist van de Kleine Overstraat naar de Grote Overstraat nummer 12. We hebben daar veel meer ruimte om tentoonstellingen te maken. Het Bouwhuis richt zich vooral op lokale kunstenaars. Onze focus ligt bij professioneel werkende kunstenaars die abstract werk maken. Waarbij met name minimalistische werken de voorkeur hebben. We maken vanaf half april 2024 ongeveer 5 a 6 tentoonstellingen per jaar met op de eerste zondag van een tentoonstelling een opening. De inrichting van de ruimte bied ook de mogelijkheid voor kleinschalige evenementen. Veel is nog onduidelijk over de toekomst maar het is zeker dat de kunstenaars en ik mooie tentoonstellingen gaan maken.

De komende tijd zal deze pagina zich verder vullen met informatie over tentoonstellingen en andere evenementen.

Bezoekadres: Grote Overstraat 12, Deventer

Olivier Xavier: Wees vrij

Olivier Xavier is de kunstenaarsnaam van Olivier Rensing (Doetinchem 1975). Olivier houdt zich met veel aspecten van de kunst bezig houdt. Hij schildert, maakt films en documentaires, fotografeert en componeert.

Als autodidact heeft hij, zoals hij het zelf zegt, de lange route genomen met veel omwegen. Het was misschien niet altijd de makkelijkste weg maar wel de mooiste en meest leerzame. Hij heeft een HBO opleiding Communicatie en een opleiding Camerajournalistiek gevolgd en heeft onder andere als journalist voor de Stentor gewerkt. Hij heeft zich altijd met kunst bezig gehouden en zijn werk is op een aantal plaatsen in en om Deventer te zien geweest. Vanaf 2022 is hij professioneel kunstenaar.

Van Olivier Xavier zijn een aantal werken te zien van de serie “Darwinism in Motion”. Hij geeft hierin zijn kijk op de evolutie die altijd in beweging is maar ook een kijkje in onze maatschappij waar eten of gegeten worden de norm lijkt. Daarnaast zijn er een aantal schilderijen van zijn hand waarin hij zijn weg zoekt als kunstenaar. Onder andere het heel persoonlijke “The Universe of Unattainable Love”

Naast het werk van Olivier zijn er 5 werken te zien van Peter Nolsen. Het gaat hierbij om 5 schilderijen op maispapier die tezamen een serie vormen van deze gerenommeerde kunstenaar.

Tot slot is een werk te zien van Kristel Bosdriesz. Zij is een bekende Deventerse kunstenaar