Zoetigheid

Het Bouwhuis heeft een ruim assortiment van de heerlijkste koekjes, chocolade en snoep. Uit Italië, Frankrijk en Nederland. Vaak in mooie verpakkingen dus geweldig om cadeau te doen.

Brutti e Buoni

Deze schuimkoekjes worden sinds 1878 gemaakt in het Italiaanse Gavirate. De naam betekend Lelijke en Lekkere en ze doen hun naam eer aan. We hebben ze in drie smaken en ze zijn op elegante wijze verpakt.

Cannoli

Deze uit Sicilië afkomstige koekjes zijn een echte lekkernij. Het zijn gefrituurde deelkokertjes die zijn gevuld met een zoete roomcreme. We hebben ze in tien smaken en ze zijn per stuk te koop.

Amaretti

De harde variant kennen we in Nederland als bitterkoekje maar er is ook een zachte variant. We hebben ze in verschillende smaken die we per stuk verkopen maar ook kleine amaretti in een mooi blik.

Cantuccini

Dit is het overbekende dubbel gebakken amandelkoekje uit Italië. Omdat ze dubbel gebakken zijn, zijn ze behoorlijk hard. Echte Italianen dopen ze dan ook in likeur, zoete dessertwijn of koffie.

Chocolade

Wie houdt er nu niet van chocolade? Wij hebben heel mooie repen uit Italië. Puur, melk en wit in allerlei smaken. Verder hebben we biologische chocolade met bloemen uit Frankrijk en biologische chocoladepasta ook uit Frankrijk.

Snoepjes

Nergens ter wereld maken ze zoveel snoepjes van een hoge kwaliteit als in Italië. Het Bouwhuis heeft zuurtjes, zachte en harde fruitsnoepjes, gesuikerde amandelen en dropjes van de beste merken. Leone, Barbero en Amarelli horen bij de wereldtop als het gaat om smaak maar ook als het gaat om verpakking. De meeste snoepjes zitten in een mooi blik dat je gewoon op tafel kunt laten staan, hoewel hij dan wel snel leeg is.

Drop en Pepermunt van Remmelt Smid

Remmelt Smid is een bekende naam in Groningen. Jarenlang heeft hij het Hanzehuis gehad, een bedrijf dat zich bezig hield met de import en verkoop van mooie voedselproducten uit de Hanzesteden. Nu heeft hij zich toegelegd op het maken van drop en pepermunt volgens oud familierecept. Een heerlijk snoepje in een leuk meeneemblikje.