Pasta

De oorsprong van pasta ligt niet in Italië maar in China. Het verhaal wil dat Marco Polo de eerste pasta mee heeft genomen en dat het daarna Italië heeft veroverd. In China is pasta gevonden van 4000 jaar oud, gemaakt van gierst. Pasta wordt over de hele wereld gemaakt en gegeten. In 1813 was de eerste Nederlandse kruidenier die met pasta adverteerde en in 1920 begon Honig met het maken van pasta. Toch is Italië nog steeds het pastaland bij uitstek. De meeste pasta wordt gemaakt van harde tarwe maar er is ook pasta van aardappel, spelt of quinoa. Soms wordt het gekleurd met spinazie, tomaat of inktvis. Wij hebben in onze winkel heel goede pasta uit Sicilië en kant en klare pakketten om cadeau te doen of zelf op te eten.

Biologisch

In ons assortiment hebben wij een lijn prachtige biologische pasta uit Italië. Capriani is een merk dat al wat langer aan de weg timmert maar nu ook in Nederland te krijgen is. Pasta met uitstekende kookeigenschappen, erg lekker en je hebt per persoon niet veel nodig.

Glutenvrij

Steeds meer mensen hebben last van een glutenintolerantie. Erg lastig want veel voedsel bevat gluten of sporen daarvan. Wij hebben een drietal glutenvrije pasta’s die deels gemaakt zijn met quinoa. Daardoor hebben ze veel betere kookeigenschappen dan de normale glutenvrije pasta.